İspanya, 15-23 Mayıs 2017

Etkinlik Adı : TOF-TRAINING OF FACILITATORS of ERASMUS+ YOUTH training course
Etkinlik Şehir / Ülkesi : Mollina, Málaga, İspanya
Etkinlik Tarihleri : 15-23 Mayıs 2017
Son Başvuru Tarihi : 26 Mart 2017
Katılımcı Sayısı : 4
Etkinlik Dili : İngilizce
Başvuru İçin TIKLAYINIZ..
Erasmus+ Gençlik Programı Ulusötesi İş Birliği Faaliyetleri(TCA) kapsamında, başvurusu kabul edilen katılımcıların ekonomi sınıfı seyahat, vize ve seyahat sigortası masrafları kendileri ile yapılacak sözleşmeler doğrultusunda karşılanacaktır. Etkinlik süresince konaklama ve yemekleri ev sahibi ülkenin ulusal ajansı tarafından tedarik edilecektir. Katılımcıların sözleşme kapsamındaki uygun masrafları için faaliyet sonrasında tek seferde ödeme yapılır.
Ulusötesi İş Birliği Faaliyetleri (TCA) hakkında ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.
TOF – TRAINING OF FACILITATORS of ERASMUS+ YOUTH
Training Course
15-23 May 2017 | Mollina, Málaga, Spain
Application deadline : 26 March 2017
Date of Selection : 7 April 2017
This Training Course is for 24 participants from Erasmus+: Youth in Action Programme countries
and recommended for Youth workers, Youth leaders, Group leaders, youth workers (professional o volunteers) who are newcomers to facilitation and have experience in Erasmus+ Youth in Action Programme (theoretical basis and practical experience), they are motivated to learn and be actives in the facilitati
Working language(s): English
Costs
This project is financed by the Erasmus+: Youth in Action Programme. Being selected for this course, all costs (accommodation, travel, etc.) relevant to participation in the course will be covered by the NAs except a participation fee which varies from call to call and country to country. Please contact your Erasmus+: Youth in Action NA to learn more about the financial details, and how to arrange the booking of your travel tickets.
For sending agencies this TC is from TCA 2017
Welcome to the II edition of ToF. If you are interested to gain experience in youth work within the non formal education frame, and how to facilitate activities, this course is for you.
This training is an opportunity to get and introduction about techniques, methods and practices in facilitation within the Erasmus+ Youth in Action programme.
The main aim of this training is to increase the quality of facilitation in all the activities developed within the frame of Erasmus+ Youth in Action programme, providing the participants basic competences in facilitating group process.
The training course duration is 9 day, including travel days. During these days we will work on the main contents of what is facilitation and how to work it:
– What is? Concept of facilitation.
– What is not facilitation?
– Our experiences. From theory to practice.
– Managing group process
– Group dynamics.
– Facilitation styles.
– Communication techniques.
– Fostering participation.
– Our handicaps…
– R&R (Research and Resources for the facilitation)
We want to offer a working space where the participants could share their experiences and reflections gained during the training and go further in the concept of facilitation.
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Ulusötesi İş Birliği Faaliyetleri (SALTO) Türkiye Ulusal Ajansının internet sayfasında yayınlanmaktadır. .İçerik ve tarihi uygun birden fazla etkinliğe başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapmanız için ilgili duyurudaki başvuru bağlantısına tıkladıktan sonra ulaşacağınız SALTO sitesinde önce yeni kullanıcı hesabı açıp kullanıcı adı ve şifre almanız gerekebilir. Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra başvuru bağlantısına tekrar tıklayınız. İlgili SALTO sayfasında sağ üstte bulunan “Apply Now!” bağlantısına tıklayarak başvuru formuna geçiş yapabilirsiniz. Orada “Applications are closed” diye yazıyorsa son başvuru tarihi dolmuş demektir.
Eğitim etkinlikleri sonrasında kazanımlarınızı diğer gençler ve gençlik çalışanlarıyla paylaşmanız ve yeni projeler hazırlamanız beklenmektedir. Organize gençliğin (aktif olarak Kurum/Kuruluş/STK/Kamu/Topluluk/Gençlik Merkezi/Gençlik Meclisinde çalışan/katılımcı olan gençlerin) ve gençlik çalışanlarının öncelikli olarak desteklenmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla kendi ilgi alanlarınız doğrultusunda tüzel kişiliği olan bir kuruluşta, örneğin bir sivil toplum kuruluşunda (dernek, vakıf, vb.), gençlik merkezinde, gençlik meclisinde ya da üniversite/okul topluluğunda/kulübünde aktif olarak çalışmaya başlamanızı öneririz.
Çalışmalar yürüttüğünüz tüzel kişiliğe haiz kurum/kuruluş adına bireysel başvuru yapabilirsiniz. İngilizce başvuru formunda “organization” kısmına temsil ettiğiniz kuruluşu yazınız. Başvuru yapmadan önce konu hakkında yetkililerinizi bilgilendirmeniz önem arz etmektedir.
Uluslararası etkinliklerde etkinliğin dilinde (çoğunlukla İngilizce) okuma/yazma/konuşma becerisi önemli bir koşuldur. Dil belgesi şartı yoktur. Başvuruyu düzgün bir İngilizce anlatım ile doldurmanız beklenmektedir. Etkinlikler sırasında çevirmenlik hizmeti verilmemektedir.
Her etkinlik için ortalama 2 (1-5 arası) katılımcı seçilmektedir. Bazı etkinlikler için yüzlerce başvuru alındığından reddedilenlerin sayısının bir hayli yüksek olabileceğini dikkate alınız. Bir etkinlikte aynı kuruluştan en fazla 1 kişiye destek verilecektir.
SALTO internet sitesinde daha çok sayıda etkinlik bulunmaktadır. Ancak Türkiye Ulusal Ajansıının internet sayfasında yayımlanmayan etkinliklere Türkiye Ulusal Ajansı destek vermememektedir.
Koşulları sağlayan tüm gençlerimiz ve gençlik çalışanları başvurabilir.
Sitemiz/Sayfamız yukarıdaki etkinlik/haber içeriğinden tarafımız sorumlu değildir . Lütfen faaliyet/duyuru sahibinin resmi sayfalarını incelemeyi unutmayınız.