İtalya, 15-17 Mayıs 2017

Etkinlik Adı : CROSS SECTIORAL SEMINAR ON EUROPEAN SHARED STRATEGIES TO PUT IN PLACE A COHERENT INVOLVEMENT OF MIGRANTS, YOUTH MIGRANTS, ASILUM SEEKERS AND REFUGEES IN ERASMUS+
Etkinlik Şehir / Ülkesi : Roma / İtalya
Etkinlik Tarihleri : 15-17 Mayıs 2017
Son Başvuru Tarihi : 25 Mart 2017
Katılımcı Sayısı : 4
Etkinlik Dili : İngilizce
Başvuru İçin TIKLAYINIZ..
Erasmus+ Gençlik Programı Ulusötesi İş Birliği Faaliyetleri(TCA) kapsamında, başvurusu kabul edilen katılımcıların ekonomi sınıfı seyahat, vize ve seyahat sigortası masrafları kendileri ile yapılacak sözleşmeler doğrultusunda karşılanacaktır. Etkinlik süresince konaklama ve yemekleri ev sahibi ülkenin ulusal ajansı tarafından tedarik edilecektir. Katılımcıların sözleşme kapsamındaki uygun masrafları için faaliyet sonrasında tek seferde ödeme yapılır.
Ulusötesi İş Birliği Faaliyetleri (TCA) hakkında ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.
CROSS SECTIORAL SEMINAR ON EUROPEAN SHARED STRATEGIES TO PUT IN PLACE A COHERENT INVOLVEMENT OF MIGRANTS, YOUTH MIGRANTS, ASILUM SEECKERS AND REFUGEES IN ERASMUS+
Seminar / Conference
15-17 May 2017 | Rome, Italy
Application deadline : 25 March 2017
Date of Selection : 15 April 2017
This Seminar / Conference is for 80 participants from Cyprus, France, Greece, Italy, Malta, Portugal, Spain, Turkey
and recommended for Youth workers, Trainers, Youth leaders, Project managers, Youth Policy Makers, EVS mentors/tutors
Working language(s): English
Costs
This project is financed by the Erasmus+: Youth in Action Programme. Being selected for this course, all costs (accommodation, travel, visa, etc.) relevant to participation in the course will be covered by the NAs involved in this project – except a participation fee which varies from call to call and country to country. Please contact your Erasmus+: Youth in Action NA to learn more about the financial details, and how to arrange the booking of your travel tickets and the reimbursement of your travel expenses.
The seminar will be financed through TCA 2016 budget.
The Italian Erasmus+ National Agencies will be organizing the cross-sectorial seminar to share tools, practices and methodologies that the different actors involved in the field of education use for a coherent participation of migrants and youth migrants.
Erasmus+ Programme can be used by youth workers, youth leaders, policy makers, teachers, trainers, educators and all the stakeholders involved in the Youth, Education and Training fields as a tool to facilitate and promote the integration and the concrete and positive involvement of youth migrants and youth refugees in our societies.
The aim of the activity is to share tools, practices and methodologies in order to foster the establishment of networks among people working in the different sectors of the Programme.
The seminar wishes to became a space where the different Actors can learn the different approches used to involve youth migrants and migrants in general in to the daily life of the local organizations.
It is foreseen a field visit in one NGO to show a local practice combining NGO activities and Erasmus+ activities.
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Ulusötesi İş Birliği Faaliyetleri (SALTO) Türkiye Ulusal Ajansının internet sayfasında yayınlanmaktadır. .İçerik ve tarihi uygun birden fazla etkinliğe başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapmanız için ilgili duyurudaki başvuru bağlantısına tıkladıktan sonra ulaşacağınız SALTO sitesinde önce yeni kullanıcı hesabı açıp kullanıcı adı ve şifre almanız gerekebilir. Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra başvuru bağlantısına tekrar tıklayınız. İlgili SALTO sayfasında sağ üstte bulunan “Apply Now!” bağlantısına tıklayarak başvuru formuna geçiş yapabilirsiniz. Orada “Applications are closed” diye yazıyorsa son başvuru tarihi dolmuş demektir.
Eğitim etkinlikleri sonrasında kazanımlarınızı diğer gençler ve gençlik çalışanlarıyla paylaşmanız ve yeni projeler hazırlamanız beklenmektedir. Organize gençliğin (aktif olarak Kurum/Kuruluş/STK/Kamu/Topluluk/Gençlik Merkezi/Gençlik Meclisinde çalışan/katılımcı olan gençlerin) ve gençlik çalışanlarının öncelikli olarak desteklenmesi hedeflenmektedir. Bu amaçla kendi ilgi alanlarınız doğrultusunda tüzel kişiliği olan bir kuruluşta, örneğin bir sivil toplum kuruluşunda (dernek, vakıf, vb.), gençlik merkezinde, gençlik meclisinde ya da üniversite/okul topluluğunda/kulübünde aktif olarak çalışmaya başlamanızı öneririz.
Çalışmalar yürüttüğünüz tüzel kişiliğe haiz kurum/kuruluş adına bireysel başvuru yapabilirsiniz. İngilizce başvuru formunda “organization” kısmına temsil ettiğiniz kuruluşu yazınız. Başvuru yapmadan önce konu hakkında yetkililerinizi bilgilendirmeniz önem arz etmektedir.
Uluslararası etkinliklerde etkinliğin dilinde (çoğunlukla İngilizce) okuma/yazma/konuşma becerisi önemli bir koşuldur. Dil belgesi şartı yoktur. Başvuruyu düzgün bir İngilizce anlatım ile doldurmanız beklenmektedir. Etkinlikler sırasında çevirmenlik hizmeti verilmemektedir.
Her etkinlik için ortalama 2 (1-5 arası) katılımcı seçilmektedir. Bazı etkinlikler için yüzlerce başvuru alındığından reddedilenlerin sayısının bir hayli yüksek olabileceğini dikkate alınız. Bir etkinlikte aynı kuruluştan en fazla 1 kişiye destek verilecektir.
SALTO internet sitesinde daha çok sayıda etkinlik bulunmaktadır. Ancak Türkiye Ulusal Ajansıının internet sayfasında yayımlanmayan etkinliklere Türkiye Ulusal Ajansı destek vermememektedir.
Koşulları sağlayan tüm gençlerimiz ve gençlik çalışanları başvurabilir.
Sitemiz/Sayfamız yukarıdaki etkinlik/haber içeriğinden tarafımız sorumlu değildir . Lütfen faaliyet/duyuru sahibinin resmi sayfalarını incelemeyi unutmayınız.