Ortak Değerler Hareketi, Doğan Holding öncülüğünde hayata geçen, toplumdaki her türlü ayrışma, ayrıştırma ve kutuplaşma eğilimini gidermeye yönelik bir sosyal sorumluluk projesidir.
Ortak Değerleri Destekleme Programı, toplumsal ortaklıklarımızı ve değerlerimizi yeniden yaşatmak için kadın ve gençler tarafından geliştirilen yaratıcı, yenilikçi, fark yaratan projeleri desteklemek adına oluşturuldu. Amacımız, toplumun farklı kesimleri arasında ortaklıkların ve diyalogun geliştirilmesiyle birlikte değer odaklı bir toplumsal dönüşüme katkı sağlamaktır.
Programın Amaç ve Öncelikleri
Ortak Değerleri Destekleme Programı’nın amacı, toplumdaki ortak değerlerin hatırlanması, anlaşılması, önemsenmesi, korunması ve geliştirilmesine yönelik olarak kadınlar ve gençler tarafından hazırlanacak yaratıcı, yenilikçi ve farklı kesimlerin ortaklığına dayanan projelerin desteklenmesidir. Bu doğrultuda, desteklenecek projeler aşağıda belirtilen kriterlerden bir veya birkaçına uygun olmalıdır:
_Türkiye Değerler Araştırması’nda herkesin ortak özlemi olarak öne çıkan güven, sevgi, saygı ve erdem gibi ortak değerlere dikkat çekerek bireyler ve farklı topluluklar arasında olumlu iletişimi ve/veya etkileşimi canlandırması,
_Bireyleri ve farklı toplulukları, aile, mahalle, okul, işyeri veya sosyal çevrelerinde ortak değerler etrafında olumlu değişime etkin katkıda bulunmaya teşvik etmesi,
_Ortak değerlerin daha iyi bir gelecek için gündelik hayata yansıtılmasına yönelik somut uygulama önerileri sunması,
_Aynı doğrultuda, bireylerin/toplulukların bu harekete etkin katılımına yönelik açılımlar getirmesi.
Proje önerileri, kitle iletişiminden mobil uygulamalara, saha çalışmalarından gösteri etkinliklerine kadar çok farklı alanlara ait olabilir. Bu doğrultuda biçim ve alan sınırlaması yoktur.
KİMLER BAŞVURABİLİR?
Ortak Değerleri Destekleme Programı kapsamında aşağıda yer alan kurum, kuruluş ve gruplar uygun başvuru sahibi olarak tanımlanmıştır.
– Gençlik organizasyonları (üniversite öğrenci toplulukları/kulüpleri, gençlik konseyleri/birlikleri)
– Tüzel kişiliği olmayan gençlik/kadın girişimleri*
– Dernek ve vakıflar,
– Kent Konseyleri ve meclisleri.
*En az dört kişiden oluşan gruplar.
Ortakların Uygunluğu
Ortak Değerleri Destekleme Programı kapsamında bir başvuru sahibi en az iki kişilik takımdan oluşmalıdır. Bunun yanı sıra üniversiteler, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşa başvuruda bulunabilir. Her bir ortağın projeyi nasıl destekleyeceği başvuru formunda açıklanmalıdır
PROJE DESTEK MİKTARI
Proje kapsamında desteklenecek olan her proje için destek tutarı en fazla 15.000 TL’dir.En az 1, en fazla 3 proje desteklenecektir.
NE ZAMANA KADAR BAŞVURULUR?
Proje son başvuru tarihi 31 Mart 2018’dir.
Tüm bilgi ve sorular için aşağıdaki adrese e-posta gönderebilirsiniz.
bilgi@ortakdegerlerhareketi.com
Başvurmak İçin :

Ayrıntılı Bilgi İçin :

AGESDER Niğde'nin Gençlik Derneğidir.
AGESDER Eurodesk Temas Noktasıdır.
AGESDER Kalite Sertifikası (Quality Label) verilerek Avrupa Dayanışma Programı için Ev Sahibi ve Destekleyici Kurum olarak akredite edilmiştir.